^Back To Top

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5


Get Adobe Flash player

Τοποθετήστε τα κατάλληλα Head Ends ανάλογα με τις περιπτώσεις που προκύπτουν.

 

Όταν ακούμε τον όρο HeadEnd  ο νους μας πάει σε κάποια τυποποιημένη συσκευή που θα μας προσφέρει συγκεκριμένα κανάλια και υπηρεσίες.

Δεν είναι ακριβώς έτσι.  Για να  διαμορφώσουμε ένα HeadEnd  η επιλογή του είδους των μηχανημάτων που θα χρησιμοποιηθούν σ΄αυτό, εξαρτάται από το μέγεθος & το είδος του δικτύου διανομής και από τις ανάγκες του πελάτη ή τις προδιαγραφές που αυτός ζητά.

1.       Σε κτίρια μικρού μεγέθους ή/και μικρών απαιτήσεων (χωρίς διαμορφωτές, δορυφορικά κλπ), μπορεί να χρησιμοποιηθεί ενιαίος ενισχυτής που θα οδηγηθεί απλώς από τις κεραίες. Για την διανομή των δορυφορικών προγραμμάτων, μπορούν να χρησιμοποιηθούν multiswitch.

2.       Σε μεγαλύτερα κτιριακά συγκροτήματα ή σε μεγαλύτερες απαιτήσεις, πρέπει να χρησιμοποιηθούν ξεχωριστές συσκευές για την ενίσχυση, την ισοστάθμιση & την επεξεργασία των σημάτων,

καθώς και διαφορετικοί τρόποι διανομής δορυφορικού σήματος

 

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή, υπάρχουν δυο βασικές κατηγορίες HeadEndΠερισσότερα...

1)  για SMATV

2) για CATV

Η πρώτη έχει να κάνει με συνδυασμό διανομής δορυφορικών και επίγειων σημάτων μαζί και χρειαζόμαστε εύρος συχνοτήτων από 47-2150MHz ενώ η δεύτερη έχει να κάνει με εκτεταμένη διανομή καλωδιακού δικτύου σε εύρος συχνοτήτων από 5-862MHz.

 

Στο SMATV έχουμε τέσσερις υποκατηγορίες που θα επιλέξουμε για το δικό μας HeadEnd

1)       HeadEnd SAT-IF ΜΕ MULTISWITCH

2)       HeadEnd Sat IF διανομή μιας πόλωσης

3)       HeadEnd SAT-IF/IF converter

4)       Αποδιαμορφωμενα δορ. σήματα.

Επίγεια προγράμματα σε συνδυασμό με ένα από τα παραπάνω.

 

 Head End  Sat IF με multiswitch

Στη διανομή μέσω multiswitch, η λήψη γίνεται με QUATTRO LNB, τα δορυφορικά σήματα ενισχύονται (κάθε πόλωση ξεχωριστά) και μέσω του πολυδιακοπτη αναμιγνύονται με τα επίγεια.

Η μέθοδος αυτή είναι πλέον γνωστή και δεν νομίζω ότι χρειάζεται να την αναλύσουμε περαιτέρω.( σχέδιο 1)

 

Head End  Sat IF με μόνο μία πόλωση

Διανομή ψηφιακού σήματος σε υψηλές συχνότητες (SAT IF) με τη μορφή DVBQPSK χρησιμοποιώντας μόνο μία από τις πολώσεις.

                Είναι η ποιο οικονομική λύση για μικρά και μεσαίου μεγέθους κτίρια, στις χώρες που όλα τα ψηφιακά μπουκέτα βρίσκονται στην ίδια πόλωση.

                Στη χώρα μας δυστυχώς… δεν έχει εφαρμογή,  διότι τα ζητούμενα transporter βρίσκονται συνήθως σε διαφορετική πόλωση.

 

Head End

επιλεγμένων πακέτων με μεταλλαγή Sat IF à Sat IF

Μια παραλλαγή της προηγούμενης μεθόδου είναι η χρήση μεταλλακτών IF –> IF και η διανομή ενός περιορισμένου αριθμού transponders.

                Με την μέθοδο αυτή εξυπηρετούνται οι ανάγκες διανομής δορυφορικού σήματος σε οικιστικά συγκροτήματα και πολυκατοικίες, στις περιπτώσεις εκείνες που δεν υπάρχουν ή δεν μπορούν να τοποθετηθούν πρόσθετες καλωδιώσεις για την λειτουργία πολυδιακοπτών.

                Μπορούν να δώσουν λύση σε παλαιού τύπου σχεδιάσεις διανομής, ακόμα και αν πρόκειται για πολυκατοικίες με στήλες πολλών πριζών - έως και 11 πρίζες στην κάθε στήλη.

Αυτή η μέθοδος ίσως είναι και η ποιο αδικημένη στην χώρα μας διότι ενώ πραγματικά δίνει λύση στο μεγαλύτερο ποσοστό των κτιρίων, που δεν έχει γίνει πρόβλεψη για τη διανομή  δορ. Σήματος με multiswitch, δεν είναι διαδεδομένη για δυο λόγους,

Ο πρώτος οφείλεται στους τεχνικούς που δεν έχουν κατανοήσει επαρκώς τις δυνατότητες αυτού του συστήματος

Ο δεύτερος είναι στη νοοτροπία των περισσότερων Ελλήνων να ζητούν όλο και περισσότερα δορυφορικά κανάλια στους δέκτες τους ασχέτως του τηλεοπτικού τους ενδιαφέροντος.

                Ένα σύστημα με μεταλλάκτες Sat IF/IF, στηρίζεται στην αρχή της αναδιάταξης συχνοτήτων μέσα στο φάσμα της δορυφορικής IF (920 - 2150 MHz), ώστε να έχουμε όλα τα "μπουκέτα" που μας ενδιαφέρουν κατανεμημένα στο φάσμα.

                Με αυτό τον τρόπο ουσιαστικά εξαλείφουμε την ανάγκη αλλαγής πόλωσης και έτσι ένα καλώδιο είναι αρκετό για να μεταφέρει όλα τα σήματα που μας ενδιαφέρουν.

 

Για τα επίγεια προγραματα.

Ανάλογα με το είδος & το μέγεθος τις διανομής, σε συνδυασμό με μια από τις παραπάνω προτάσεις,  μπορούμε να εγκαταστήσουμε από ένα απλό κεντρικό ενισχυτή μέχρι  μονοκαναλους ενισχυτές η μονοκάναλα φίλτρα.


 

 

Head End  CATV

  • HeadEnd QAM
  • HeadEnd με αποδιαμορφωμενα σήματα
  • HeadEnd Επίγειων προγραμμάτων
  • HeadEnd Εσωτερικών προγραμμάτων
  • Συνδυασμός όλων των παραπάνω
  •  <<( photo  3),  CATV  HeadEnd οικιστικό  συγκρότημα Μυρτίνη Λάρισα.>>

 

 

 

 

Σε ένα HeadEnd CATV πρέπει να δώσουμε μεγάλη έμφαση, πλέων των μηχανημάτων που θα χρησιμοποιήσουμε, στο γενικό στήσιμο του δηλ . :

1)       Το Rack που θα τοποθετηθούν τα μηχανήματα να είναι καλής ποιότητας να είναι εργονομικό να προβλέψουμε να είναι λίγο μεγαλύτερο απ΄ότι χρειαζόμαστε για τυχών επεκτάσεις μας ζητηθούν στο μέλλον.

2)       Εξαερισμός μηχανημάτων. Πρέπει να τοποθετηθούν μέσα στο Rack ειδικά fun  για την σωστή απαγωγή θερμοκρασίας  των μηχανημάτων.

3)       Τάση δικτύου.  Καλό θα ήταν να τοποθετήσουμε ένα  UPS για να εξασφαλίσουμε την σταθερή λειτουργία των μηχανημάτων και την αποφυγή ζημιών από υπερτάσεις δικτύου ηλεκτροδότησης.

4)        Μεγάλη προσοχή πρέπει να δώσουμε στη συνδεσμολογία των μηχανημάτων.

 

 


 

Head End  QAM

 

Τα αρχικά TDT σημαίνουν : Διάφανη Μεταφορά Διαμόρφωσης (Transparent Digital Transmodulation) και με τεχνικούς όρους μετατρέπουν ένα σήμα DVBQPSK σε σήμα DVBQAM.

 

Είναι προφανές ότι ενώ για την μεταφορά του DVB –QPSK υπάρχουν πολλοί περιορισμοί (μικρός αριθμός ταυτόχρονα μεταφερόμενων πολώσεων και δορυφόρων, υψηλότατες απώλειες ανά μέτρο καλωδίου, χρήση ειδικών καλωδίων και πολυδιακοπτών) και υψηλότατο κόστος ιδιαίτερα στις μεγάλες εγκαταστάσεις, η μετάδοση του DVB – QAM είναι απλούστατη και οικονομικότατη. Από την στιγμή που το ψηφιακό σήμα θα μεταφερθεί σε διαμόρφωση DVB – QAM, δεν χρειάζεται καμία αλλαγή στο δίκτυο διανομής.

Το DVB – QAM , σχεδιάστηκε για την μεταφορά δορυφορικών σημάτων μέσω καλωδίων σε δίκτυα οποιουδήποτε μεγέθους. Διαδίδεται σε οποιαδήποτε χαμηλή συμβατική συχνότητα VHF ή UHF και το εύρος του κάθε μπουκέτου (8 κανάλια) είναι μικρότερο (8 MHz αντί για 40 MHz του QPSK).

Κάθε module QAM  μετατρέπει μια συχνότητα δορυφορική, δηλ. ένα transporter, σε διαμόρφωση AM (κατά πλάτος)  σε χαμηλή συχνότητα ώστε η μεταφορά του δορ. σήματος να γίνεται πολύ εύκολα.

Το μοναδικό μειονέκτημα αυτής τις μεθόδου είναι ότι χρειάζεται ειδικό IRD cable για την αποδηκοποιηση των σημάτων .

 

 

ΑΠΟΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΩΝ ΣΗΜΑΤΩΝ.

 

Για την απεικόνιση των σημάτων που μεταδίδει μια ψηφιακή εκπομπή σε συμβατική τηλεόραση, χρειάζεται η αποκωδικοποίηση (“αποψηφιοποίηση” καλύτερα) του ψηφιακού σήματος με ένα IRD (ψηφιακό δέκτη) και η αναλογική επαναδιαμόρφωσή του σε PAL.

                Τους ψηφιακούς αυτούς δέκτες, τους γνωρίζουμε ήδη, στην παραλλαγή τους για το σύστημα QPSK που εφαρμόζεται κυρίως (μέχρι τώρα) στη χώρα μας.

 

Αποδιαμόρφωση και αναλογική διανομή :

                Ξενοδοχεία και άλλα κτίρια που χρειάζονται σήμα άμεσα διαθέσιμο σε μία αναλογική τηλεόραση, χωρίς χρήση δεκτών και το κόστος που συνεπάγονται.

 

 

Εάν πρόκειται για  ξενοδοχειακά συγκροτήματα, θα χρησιμοποιηθούν ψηφιακοί ή αναλογικοί δορυφορικοί δέκτες και οι ανάλογοι διαμορφωτές & ενισχυτές.

Σε αυτή την περίπτωση, κατά πάσα πιθανότητα θα ζητηθούν εσωτερικά προγράμματα (video, PayTV, μουσική, Hotel ή information channels κλπ), οπότε θα χρησιμοποιηθούν και πάλι οι ανάλογοι διαμορφωτές & ενισχυτές.

Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί στην επιλογή των διαμορφωτών. Εάν τα κανάλια που θα χρησιμοποιηθούν αθροιστικά στο δίκτυο είναι αρκετά, οι διαμορφωτές θα πρέπει να είναι υποχρεωτικά VSB (μονής πλευρικής).

 

Οι απαιτήσεις των Ξενοδοχείων σε δορυφορικά κανάλια είναι σχεδόν συγκεκριμένες πάντως σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να προτείνουμε σε ξενοδόχους τις λύσεις των παραπάνω HeadEnd που περιγράψαμε διότι όλες απαιτούν  δορ. Δέκτες στα δωμάτια πράγμα που σε καμία περίπτωση δεν θα ήταν διατεθειμένος κανένας  ξενοδόχος να τοποθετήσει ένα δέκτη σε κάθε δωμάτιο του ξενοδοχείου όσο μικρό κι ήταν αυτό.

Αλλά και οι πελάτες των ξενοδοχείων πρέπει να βλέπουν τα κανάλια που τους ενδιαφέρουν μόνο μέσα από τις συσκευές τηλεόρασης και όχι από receivers.

 

Αυτός  ο τρόπος  ενδίχνεται για την παροχή δορυφορικών  σημάτων ειδικά σε Ξενοδοχεία.

 

 

 

 

 

Head End  επίγειων – εσωτερικών προγραμμάτων

 

Για τα επίγεια κανάλια θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν ανεξάρτητοι (μονοκάναλοι) ενισχυτές. Ανάλογα με τα σήματα εισόδου & τις ανάγκες εξόδου, θα επιλεχθεί η απολαβή και η μέγιστη στάθμη εξόδου. Οι μονάδες αυτές θα πρέπει να έχουν ικανοποιητική απομόνωση από τα διπλανά κανάλια και είναι συνήθως απαραίτητο να διαθέτουν AGC. Συνήθως χρειάζονται και κάποιοι μεταλλάκτες για τον υποβιβασμό ορισμένων καναλιών. Η χρήση μεταλλακτών είναι η καλύτερη λύση σε CATV  HeadEnd αν και ανεβάζει σημαντικά το κόστος αυτού.

Για τα εσωτερικά προγράμματα θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν οπωσδήποτε διαμορφωτές μονής πλευρικής (VSB)  διότι σε ένα  Head End για CATV πέρα απ΄ το ότι οι απαιτήσεις μα θα είναι πολύ υψηλές υπάρχει περίπτωση να φτάσουμε εύκολα σε κορεσμό συχνοτήτων, αν χρησιμοποιήσουμε διαμορφωτές διπλής πλευρικής θα περιορίσουμε σημαντικά την επεκτασιμότητα του κέντρου μας.

 

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Η δομή ενός  HeadEnd εξαρτάται άμεσα από το είδος και το μέγεθος τις διανομής σε συνδυασμό με ανάγκες των ενδιαφερόμενων και το τελικό του κόστος

Μπορούμε να συνδυάσουμε μεγάλη ποικιλία μηχανημάτων για να έχουμε ένα άρτιο αποτέλεσμα και ποτέ δεν πρέπει να περιορίσουμε την επεκτασιμότητα ενός HeadEnd  εγκαθιστώντας  τυποποιημένες συσκευές και μηχανήματα που στο μέλλον μπορεί να μην έχουν χρήση.

Τέλος για όσους  έχουν τοποθετήσει ανάλογα  HeadEnds είναι σίγουρο θα γνωρίζουν ότι τον πιο σημαντικό ρόλο τοv παίζει η σωστή ρύθμιση του HeadEnd όποιο κι αν είναι αυτό.

 

Βασιλούδης ι. Νίκος

Λάρισα

 

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ TV-EXPLORER I /II/II+

 

Τα τεχνολογικά θαύματα μας έρχονται και πάλι από τη γνωστή στο χώρο Ισπανική εταιρεία Promax.

Μετά  την πετυχημένη διετή πορεία του Prodig - 5 TV-EXPLORER  η Promax επιστρέφει με την έκδοση δυο νέων μοντέλων  EXPLORERII & EXPLORER - II+, τα οποία καινοτομούν και αλλάζουν τα δεδομένα στο χώρο της πεδιομέτρησης. (photo 1)

 

                                                                                   Γράφει ο Νίκος ΒασιλούδηςΠερισσότερα...

 

 

Η πρώτη επίσημη παρουσίαση των οργάνων αυτών έγινε τον περασμένο Μάιο στην ANGA CABLE στην Κολονία,  οπου άφησε έκπληκτους επισκέπτες, εκθέτες και εμάς, μιας και ήταν τα Highlights πεδιόμετρα της ANGA. (photo 2)

Πρόσφατα τα παραλάβαμε και στην Ελληνική αγορά και με τις δοκιμές που κάναμε ανταπέδωσαν με το παραπάνω τόσο τις  προσδοκίες μας όσο και τις φήμες που τα έχουν ως κορυφαία όργανα στην αγορά.

Σε προηγούμενο τεύχος έχουμε αναλύσει τις δυνατότητες και τα χαρακτηριστικά του Prodig-5, σε αυτό το τεύχος  θα αναλύσουμε  τα δυο καινούργια όργανα και θα συγκρίνουμε τις  δυνατότητες των τριών οργάνων μεταξύ τους για να έχετε σαφή εικόνα για το καθένα,  και για τους άμεσα ενδιαφερόμενους να έχουν μέτρο σύγκρισης χαρακτηριστικών / δυνατοτήτων για την σωστή επιλογή τους.

Η κύρια διαφορά των νέων δυο οργάνων  από το Prodig-5 πέρα από τις μετρήσεις εστιάζεται  στην οθόνη τους, έγχρωμη  6.5’ Wide 16:9 τεχνολογίας Transflective LCD με τέλεια απεικόνιση ακόμα και κάθετα στις ηλιακές ακτίνες.(Photo 3)

 

 

TV-EXPLORERII & II+

Δυνατότητες – Αποκωδικοποίηση

 

Τa ExplorerII & II+ έρχονται με έγχρωμη οθόνη 16:9  6,5 ιντσών νέας επαναστατικής  τεχνολογίας LCD Transflective για απεικόνιση μετρήσεων και εικόνας ακόμη και κάθετα στις ηλιακές ακτίνες.

Έχουμε ρυθμίσεις αντίθεσης, φωτεινότητας και κορεσμού χρώματος (saturation), αισθητήρα φωτισμού (sensor) καθώς και τρία χρώματα στα μενού Πράσινο, Πορτοκαλί, Πολικό τα οποία μπορούμε να τα προσαρμόσουμε  ανάλογα με τις συνθήκες και το περιβάλλον του χώρου που το

Περισσότερα...

Τεχνικό Άρθρο

 

Αναμετάδοση με DVB-T

 

Η επίγεια ψηφιακή τεχνολογία κρύβει πολλά θετικά τα οποία ανυπομονούμε να ζήσουμε σαν καταναλωτές. Από την άλλη μεριά, ως τεχνικοί τηλεπικοινωνιών μπορούμε από ΤΩΡΑ να εκμεταλλευτούμε τους καρπούς της νέας αυτής τεχνολογίας και να καλύψουμε σύγχρονα προβλήματα που μέχρι τώρα δεν έχουν λύση…

 

 

Τα δύο μεγαλύτερα προβλήματα που αφορούν τη μετάδοση αναλογικής τηλεόρασης είναι η κάλυψη απομακρυσμένων σημείων και οι παρεμβολές. Τα «νεκρά» σημεία καλύπτονται με την εγκατάσταση αναμεταδοτών, όμως το θέμα των παρεμβολών είναι αρκετά πιο πολύπλοκο και σύνθετο. Τον προβληματισμό αυτό δέχτηκε η εταιρεία SAT VISION από διάφορους επαγγελματίες τεχνικούς που δεν μπορούσαν με αναλογική αναμετάδοση να λύσουν τα προβλήματα παρεμβολών, που στην χειρότερή τους εκδοχή ήταν ασταθείς λόγω των καιρικών φαινομένων. Στο μεγάλο αυτό πρόβλημα, η εταιρεία συνδυάζοντας προϊόντα της εταιρείας PROMAX αλλά και της IKUSI υπόσχεται να δώσει λύση, αξιοποιώντας τη σύγχρονη τεχνολογία του προτύπου DVB-T και τα πολύ καλά χαρακτηριστικά της επίγειας ψηφιακής μετάδοσης. Πέρα από την πολύ καλή απόδοση της διαμόρφωσης COFDM, η λύση του προβλήματος οποιασδήποτε αναλογικής παρεμβολής μέσω της ψηφιακής τεχνολογίας, είναι εγγυημένης επιτυχίας.

 

Η λογική του ψηφιακού αναμεταδότη DVB-T

 

Η πρόταση της SAT VISION κοιτάει στα μάτια τη σημερινή πραγματικότητα και αφορά έναν αναμεταδότη ο οποίος λαμβάνει 4 αναλογικές πηγές A/V, τις μετατρέπει σε ένα πολυπλεγμένο ψηφιακό κανάλι COFDM και τις οδηγεί σε προενισχυτή και Linear για την τελική εκπομπή μέσω τις διάταξης κεραιών. Οι πηγές A/V δίνουν τη δυνατότητα εκμετάλλευσης της καλύτερης λήψης των επίγειων καναλιών προς αναμετάδοση, ανάλογα την εκάστοτε περίπτωση. Έτσι, σε περιοχές όπου σε κάποιο σημείο είναι ικανοποιητική η αναλογική λήψη, μπορεί να χρησιμοποιηθεί επίγειος δέκτης. Όμως σε αντίθετη περίπτωση, όπου αφορά και τις περισσότερες των εκδοχών, η λήψη των επίγειων καναλιών γίνεται μέσω δορυφορικών δεκτών από το μπουκέτο της NOVA. Φυσικά, πρέπει να σημειώσουμε, ότι όσον αφορά τα επίγεια Ελληνικά κανάλια (ΕΤ1, STAR, MEGA, ANT1 κτλ.), για αναμετάδοση σε δήμους, κοινότητες κτλ., δεν απαιτείται συνδρομή από το εκάστοτε συγκρότημα. Με αυτόν τον τρόπο, λαμβάνονται τα κανάλια σε πολύ καλή ποιότητα, μετατρέπονται σε A/V, εισάγονται στον αναμεταδότη και στην συνέχεια εκπέμπονται σε επίγεια ψηφιακή μετάδοση DVB-T. Όσον αφορά τώρα τη λήψη, είναι απαραίτητη η χρήση επίγειου ψηφιακού δέκτη, γεγονός όχι τόσο σημαντικό πλέον, πρώτον λόγω της πολύ χαμηλής τιμής των δεκτών, δεύτερον λόγω τις ενσωμάτωσης σε πολλές σύγχρονες τηλεοράσεις και τρίτον γιατί σε σύντομο χρονικό διάστημα όλοι μας θα έχουμε έναν στο σπίτι μας (εάν δεν έχουμε ήδη), αφού θα καταργηθεί η επίγεια αναλογική τηλεόραση.

 

Η σύνθεση του ψηφιακού αναμεταδότη DVB-T

 

Η σύλληψη της πρότασης της SAT VISION  δε βασίζεται σε θεωρητικό επίπεδο, αλλά στον σύγχρονο εξοπλισμό των εταιρειών PROMAX και IKUSI. Έτσι ένας αναμεταδότης για τέσσερα αναλογικά κανάλια που πολυπλέκονται σε ένα ψηφιακό κανάλι COFDM αποτελείται από τις εξής μονάδες:

Περισσότερα...


 

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ ΑΜΦΙΔΡΟΜΩΝ ΟΜΟΑΞΟΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ

 

Είναι φανερό ότι στις μέρες μας υπάρχει  ένας βομβαρδισμός από νέες τεχνολογίες και συνεχώς κάθε μέρα πλασάρουνε  νέες εφαρμογές και νέους τρόπους  μετάδοσης σημάτων που σε πολλές περιπτώσεις μας δίνουν πραγματικές λύσεις.

Σαφώς και θα σκεφτεί κάποιος αξίζει να ασχοληθώ με ομοαξονικά δίκτυα την ώρα που η τεχνολογία έχει περάσει σε IPTV ή OPTICAL Distribution και ένα σωρό νέες εφαρμογές?

Η αλήθεια είναι πως σε καμία περίπτωση οποιαδήποτε μέθοδος δεν πρόκειται να αντικαταστήσει το ομοαξονικό καλώδιο, τουλάχιστον σύντομα

Σε προηγούμενα τεύχη έχουμε αναφερθεί σε Headend και στις εφαρμογές τους μέσα σε καλωδιακά ομοαξονικά δίκτυα.

Σ΄αυτό το τεύχος θα έχουμε την ευκαιρία  να ασχοληθούμε και να αναλύσουμε  τον τρόπο μελέτης και σχεδιασμού αυτών των καλωδιακών δικτύων,  καθώς και τα κριτήρια για την επιλογή των υλικών ώστε να έχουμε σωστή και ικανοποιητική μεταφορά των σημάτων  μας από το κέντρο, και την απρόκοπη – αδιάλειπτη λειτουργία του δικτύου μας.

 

ΑΜΦΙΔΡΟΜΑ ΟΜΟΑΞΟΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Σε παγκόσμιο επίπεδο, η σύγχρονη κατασκευαστική φιλοσοφία στον τομέα των ασθενών ρευμάτων, κατευθύνεται στην εξυπηρέτηση του συνόλου των

Περισσότερα...